НОВИНИ

Як за допомогою прищепи виростити яблуню-грушу

19.03.2020 08:32
Kak_est_yabloko_grushu_po_etiketu_Как-есть-яблоко-и-грушу-по-этикету

Щеплення гілок яблуні на грушу — дуже популярний метод, до якого вдаються садівники. Пише ukr.media.

Відомо, що Мічурін полюбляв прищеплювати яблуні на груші, і навпаки. Так він навіть отримував нові сорти. Ми ж зараз прищеплюємо яблуні на груші з інших причин: просто бракує місця для посадки кількох різних дерев.

Правда, досвідчені садівники рекомендують подібне прищеплювати на подібне. Але, якщо немає іншого вибору, то можна прищеплювати і на родичів. Наприклад, яблуні на груші, горобину, айву. Ймовірність успіху менша, ніж за звичайного щеплення яблуні на яблуню, але шанси непогані.

Процес щеплення

Сприятливим періодом для щеплення вважається квітень. У середньому поясі- друга половина квітня, а у південній − перша. Живець краще зрізати з південної, добре освітленої сторони крони. Діаметр живців повинен бути як олівець і на них має бути не менше чотирьох добре розвинених бруньок.

Прищеплювати живці легше за кору, спилявши одну з гілок на груші і зробивши розріз кори від 4 до 6 см завдовжки. На живцях роблять косий зріз і ним вставляють живці за кору.

Після операції треба обтиснути живець знизу вгору, щоб прибрати порожнечі і щільно обв’язати стрічкою. Зруб дерева та усі щілини треба замазати садовим варом.


Перегляди: 121
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: