Їжа здатна впливати на швидкість сп’яніння. Чим більше ви їсте, тим повільніше алкоголь поглинається тканинами шлунку і потрапляє у кров. Про це заявив Джордж Ф. Куф, доктор філософії, директор Національного інституту з питань вживання алкоголю та алкоголізму. – Коли ви п’єте натщесерце, то п’янієте швидше, ніж коли вживаєте таку ж кількість алкоголю з їжею». Про це повідомляє health, пише agronews.ua.
Попри те, що будь-яка їжа буде корисною, найкраще протидіють швидкій абсорбції алкоголю білкові та жирні продукти.
Канапки з вареним яйцем та лососем, куряча відбивна з овочевим салатом, заправленим оливковою олією, – підходьте до приготування закусок з розумом.
Фрукти та овочі (особливо овочі!) корисні для нашого здоров’я в цілому. Але вони можуть бути особливо важливими, якщо ви плануєте насолодитися дорослими напоями.
У першу чергу тому, що ці поживні продукти забезпечують організм антиоксиданти та вітамінами, а також містять таку необхідну перед вживанням алкоголю воду. Огірки, селера та кавун – найкращий вибір.
Щоб ви не пили – вино чи більш міцні напої – випивайте між келихами склянку води. Це допоможе уникнути похмілля та інших прикрих наслідків зневоднення.
Шоколад, помідори та спеції Алкоголь натщесерце може спричинити подразнення, що призводить до кислотного рефлюксу і печії. Шоколад, содовмісні продукти, смажена їжа, помідори і деякі приправи також можуть бути подразниками, які посилюють рефлюкс, і в поєднанні з алкоголем дають подвійний ефект.
Набряки – не єдиний потенційний наслідок вживання солоної їжі. Після солоного хочеться пити, і на вечірці або застіллі під руку не завжди потрапляє вода.
Гадаєте, що чашка міцної кави допоможе протверезіти? Що ж… Енергетичний ефект кофеїну на деякий час подарує відчуття світлої голови, – каже Куф, – і як правило, люди використовують цей стан, щоб випити ще кілька склянок алкогольного напою. І як тільки кофеїн перестає діяти, вони виявляються ще п’янішими, ніж були на початку.