НОВИНИ

Ягоди, кондитерка, курятина: продукти-драйвери агроекспорту

12.04.2019 07:00

У поточному році приріст валютної виручки від експорту аграрної продукції складе 10-15%. Про це в коментарі УНН заявив генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства аграрної політики і продовольства України Олександр Жемойда.

“Уже за перші два місяці поточного року, експорт агарної продукції збільшився на чверть, порівняно з минулим роком, і досяг 3,5 млрд. доларів. В основному даний приріст сформований за рахунок традиційних зернових культур, соняшникової олії, шротів”, – зазначив він.

Також, високий темп зростання експорту показала тваринницька продукція, продовжив Жемойда.

“М’ясо птиці – + 28%, живої ВРХ – + 36%, охолоджена яловичина – + 31%, яйця – + 50%, рідкі молоко і вершки – в 2,2 рази”, – зазначив він.

Непогані успіхи на зовнішніх риках і у вітчизняних переробників. За рік експорт кондитерських виробів збільшився на 17%, поставки соків – в 2 рази, каже чиновник.

“У сегменті фруктів і овочів: сушені бобові – + 62%, яблука – в 2,2 рази, заморожені ягоди – + 56%”, – поінформував він.

Жемойда висловив надію, що в перебігу 2019 року зазначені товарні позиції виступлять драйверами аграрного експорту. Але все буде залежати від врожаю.

“В Україні більше 75% виручки від експорту аграрної продукції, так чи інакше, знаходяться в прямій залежності від майбутнього врожаю”, – нагадав він, додавши, що у МінАПК з цього приводу втішні прогнози.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: