НОВИНИ

Яблука в Україні та Польщі знову подорожчали

16.01.2019 13:22

Другий робочий тиждень нового року став більш вдалим для українських продавців яблук. За даними «Інфо-Шувар» ціни на ці фрукти почали поступово, але впевнено рости на ринках України та Польщі.

Зокрема на оптовому ринку ОРСП «Шувар» у Львові, з початку тижня було зафіксовано зростання ціни в межах 10-15% на всі основні сорти яблук. Ціни на польському ринку «Броніше» в Варшаві виросли ще більше – одразу на 15-20%.

«Ціни на яблука в січні часто ростуть, але це не гарантує того, що така тенденція триватиме до кінця сезону. Яблук в Україні досить багато, деякі господарства ще не відкривали сховища, а ми вже мали досвід, коли в квітні яблуко навіть дешевшало під впливом збільшення пропозиції від фермерів, які до останнього сподівалися на кращу ціну», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник проекту «інфо-Шувар».

За даними «Інфо-Шувар», в цьому сезоні, завдяки низьким цінам, Україні вдалося збільшити експорт яблука в листопаді до 6 тис. тонн, але вже в грудні обсяги продажів на зовнішньому ринку знизилися до 5,3 тис. тонн. Фахівці пов’язують це з посиленням конкуренції з боку Польщі та інших країн ЄС на головних зовнішніх ринках реалізації українського яблука.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: