НОВИНИ

Названо, на скільки зростуть витрати на цьогорічну посівну

17.03.2020 09:32
155231460410-870

У зв’язку з поширенням коронавірусу посівна пізніх культур та загалом операції сезону можуть подорожчати ще більше. Пише Суперагроном.

На думку експерта Марії Колесник (заступник директора ProAgro Group), можливі деякі проблеми з поставками ЗЗР з Китаю, що може розігріти ринок.

«Також через підвищений попит очікується зростання цін на добрива. У той же час я не думаю, що вартість поточної весняної посівної перевищить торішній показник більш, ніж на 10-15%», — зауважила вона.

За словами Миколи Пугачова, заступника директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», можуть знадобитися фінансові вкладення на додаткову обробку полів засобами захисту і підсів, а в деяких випадках і пересівання озимих.

Віктор Белкот, директор з виробництва компанії «ТАС Агро» зазначив, що збільшення витрат відбувається також за рахунок зростання заробітної плати співробітників і підвищення вартості оренди землі.

«Так, витрати на весняну посівну змінилися, довелося скоротити. В основному ми провели скорочення загальновиробничих витрат, зокрема, оптимізували витрати на засоби захисту рослин, замінивши одні іншими. Але зробили це тільки на ярих культурах. Озимим забезпечили дуже правильний захист, навпаки, збільшивши витрати на ЗЗР, бо розуміємо, що ці культури більше схильні до хвороб», — зауважив Олександр Овсяник, директор агропромислового департаменту ГК «АГРОТРЕЙД».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: