НОВИНИ

Виробництво молочної продукції продовжує скорочуватися

14.11.2019 10:56
225

За 9 місяців 2019 року в Україні вироблено 1,5 млн т молочної продукції, що на 2% менше, ніж у аналогічний період минулого року. За вересень скорочення виробництва склало 4,2% ― до 156,2 тис. т. Про це, опираючись на дані Держстатистики України повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

«Традиційно найбільша частка у виробництві молочної продукції належить групі молока питного та вершків ― 47,8%. З нього молока з жирністю до 1% ― 333,5 тис. т, молока вище 1% жирності ― 354,1 тис. т, молока та вершків вище 21% жирності ― 29,5 тис. т, молока та вершків дитячого харчування ― 16,3 тис. т. Падіння виробництва у цій групі за 9 місяців склало 1,2%, а за вересень ― 3%. Основна причина ― зниження на 18% виробництва молока і вершків вище 21%-ї жирності», – каже він.

Загальне виробництво кисломолочних продуктів за період з січня по вересень зросло на 0,9%, до 315 тис. т, порівняно з минулим роком. Проте виробництво у вересні продемонструвало спад на рівні 2%, порівняно аналогічним періодом минулого року. Кисломолочна продукція займає друге місце у структурі виробництва молочної продукції ― 20,5%.

Третє місце у виробництві належить морозиву та сирам. Частка морозива за підсумками дев’яти місяців склала 9,8% ― 150,7 тис. т, що на 4,2% більше, ніж минулоріч,

У вересні зазнали падіння виробництва майже всі види сирів: кисломолочних ― на 5,9%, до 6,1 тис. т, дитячих ― на 8%, до 566 т, твердих сортів ― на 15%, до 7,1 тис. т, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Нарощування у цьому місяці відбувалось лише плавленого сиру на 6,4%, до 2,5 тис. т у зв’язку з експортним попитом, головним чином з боку країн Азії.

А от виробництво сироватки продовжує демонструвати спад протягом року, який в період січня-вересня складає 12,6%, до 46, тис. т, порівняно з минулим роком.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: