НОВИНИ

Вінниччина визначила пріоритетні напрямки розвитку органічного землеробства

26.01.2019 11:21

На даний час в області розроблено дорожну карту запровадження органічного землеробства. Окрім цього, виробникам надаватимуть консультаційну допомогу в організації сертифікації продукції та її просування на європейські ринки збуту, повідомили в Департаменті АПР Вінницької ОДА.

24 січня під головуванням директора Департаменту Миколи Ткачука відбулося друге засідання робочої групи.

У ході засідання учасниками було розглянуто питання залучення нових сільгоспвиробників до співпраці в проекті  із Єврорегіоном «Дністер» та фахової підтримки даного напряму відділенням Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН України та Вінницькою обласною філією ДУ «Держгрунтоохорона».

Робоча група розробили дорожну карту запровадження органічного землеробства, яка передбачає наступні кроки: районні профільні управління реєструватимуть бажаючих брати участь в проекті, Єврорегіон «Дністер» допоможе організувати сертифікацію продукції та її просування на європейські ринки збуту, а також проведуть паспортизацію земель в обласній філії ДУ «Держгрунтоохорона».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: