НОВИНИ

Вінниччина суттєво скоротить площі під цукровими буряками

11.04.2019 14:58

Окремі райони області цьогоріч не сіятимуть цукровий буряк. У порівнянні з минулим роком площі під культурою скоротились до 48,3 тис. га (у 2018 р. — 55 тис. га). За словами голови обласної асоціації «Поділляцукор» Миколи Власюка, головна причина скорочення площ — низька ціна на цукор, пише golos.com.ua.

«За такої ціни, як торік і нині, 10-10,5 тис. грн/т, затрати не окуповуються. Тому й скорочують площі. Є такі райони, де під буряки не відвели жодного гектара», — розповідає Микола Власюк.

За даними Департаменту АПР Вінницької ОДА, станом на 8 квітня цукровими буряками в області засіяно 20 тис. га. Найбільше посіяли у Крижопільському районі. Там розташовано цукрозавод, найпотужніший в області. Активно ведуть роботи на бурякових полях у Гайсинському районі. Вирощену сировину тут також перероблятимуть на місцевому цукрозаводі. Першими розпочали сівбу цукристих в Козятинському районі, де мають цукроварню у селі Юзефо-Миколаївка.

«Дуже важливо покласти насіння у вологий ґрунт. Раптове підвищення денної температури, а також значні вітровії, що стоять над полями, не сприяють збереженню вологи. Добре, що ночі ще прохолодні. Агрегати виводять в поле з самого ранку. За таких умов це найоптимальніший період для сівби», — зауважив голови обласної асоціації «Поділляцукор».

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: