НОВИНИ

Відомий український артист став виноробом

21.09.2020 16:02
-день-Пино-нуар-1-e1563791546557

Олег Скрипка- легендарний артист, який пропагує українську культуру, створив на Закарпатті виноробне виробництво за старовинними рецептами. Про це повідомляє uzhgorod.net, пише agronews.ua.

Зараз на найкрасивіших виноградниках України, плантаціях Шато Чизай поблизу Берегова в урочищі Мала Гора, достигає виноград, з якого створять уже третій вінтаж авторського вина «Країна Мрій».

«Зізнаюся: я вже на 100% відчуваю себе виноробом. Зі мною відбулася дивна трансформація, я злився з цією своєю іпостассю. Виноробна справа збагатила і прикрасила моє життя, привела чудових людей, адже цінителі вина – це особлива каста. Я проводжу вечори «Вино і музика», також і онлайн під час карантину. Постійно вчуся розуміти вино і впевнився, що світи вина та мистецтва дуже близькі. Відчуваю себе вже «музичним сомельє»!», – розповідає Олег Скрипка.

Він каже: «Творити моносортове вино з такого примхливого сорту, як Піно Нуар – сміливе рішення. Ми пішли особливим шляхом: витримуємо в різних бочках (відмінні дуб і ступінь обпалу деревини), потім поєднуємо, досягаючи оптимального результату. Так ми отримуємо справжнє Бургундське!

Піно Нуар – класичний європейський сорт, який з’явився у Середньовіччі. І коли мушкетери Людовіка XIV вигукували «Бургундського!» – вони жадали саме такого вина, яке зараз народжується тут, на Закарпатті. Нам вдається класичне вино у французькій традиції, і це підтверджують мої друзі-французи».

Нагадаємо, на Волині створили цілорічне виробництво органічних ягід на зрошенні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: