НОВИНИ

Вчені виявили активність чорного кмину проти COVID

06.08.2021 17:34
c007d1c9

Інгредієнт кмину може позитивно впливати на нашу імунну систему, запобігаючи вивільненню прозапальних хімічних речовин, таких як інтерлейкіни. Про це повідомляє greenpost, пише agronews.ua.

Вчені Технологічного університету Сіднея (University of Technology Sydney, UTS) пропонують використовувати для лікування COVID-19 активну речовину рослини Nigella Sativa (відому як чорнушка посівна, чорний кмин, римський коріандр, калінджі), ідеться в повідомленні UTS.

Відзначається, що насіння Nigella Sativa століттями використовувалися як традиційний засіб від безлічі захворювань, включаючи запалення і інфекції.

За даними вчених, в результаті модельних досліджень з’являється все більше свідчень того, що тімохінон, активний інгредієнт Nigella Sativa, може “прилипати” до білка шипа вірусу SARS-CoV-2 і не давати йому викликати легеневу інфекцію.

“Це також може блокувати ” цитокіновий  шторм “, який вражає серйозно хворих пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19”, – відзначає співавтор дослідження, професор Канізій Фатіма Шад.

Тімохінон широко вивчався в лабораторіях, в тому числі на тваринах. Ці дослідження показали, що речовина може позитивно впливати на нашу імунну систему, запобігаючи вивільненню прозапальних хімічних речовин, таких як інтерлейкіни (група цитокінів, синтезованих в основному лейкоцитами; є частиною імунної системи).

Це дає тімохінону потенційну роль в лікуванні алергічних станів, таких як астма, екзема, артрит, включаючи ревматоїдний і остеоартрит, і навіть, можливо, розсіяний склероз.

Уточнюється, що перешкодою для використання Nigella Sativa як терапевтичного засобу є її погана природна абсорбція в шлунково-кишковому тракті, однак за допомогою нанотехнологій є можливість подолати цей бар’єр.

Nigella Sativa також довела свою ефективність в лабораторних умовах у знищенні бактерій, таких як золотистий стафілокок, які можуть викликати ряд легких і важких інфекцій, якщо вони потрапляють на шкіру, і вірусів, включаючи грип.

Нагадаємо, що озвучено регіон України з найкращим врожаєм кавуна.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: