ВАЖЛИВО

Вчені створили гібрид томату з протираковими властивостями

24.09.2022 11:06
purple-tomato

Ці генетично модифіковані помідори незабаром з’являться на прилавках. Вчені стверджують, що вони захищають від деяких видів раку, серцево-судинних захворювань та інших захворювань. Про це повідомляє theprint.in, пише agronews.ua.

Ось погляд на те, чому фіолетові помідори можуть бути навіть більш поживними, ніж звичайні помідори, і наука, що стоїть за ними.

Що робить фіолетові помідори такими «здоровими»?

«Фіолетовий томат» вперше було розроблено в лабораторії 14 років тому міжнародною групою дослідників з Італії, Великобританії, Німеччини та Нідерландів.

Команда ввела гени з антирінуму — різновиду рослин, широко відомих під такими назвами, як левовий зів, квітка дракона та собача квітка — для вирощування фіолетових помідорів, багатих антоціанами.

Антоціани — це природні пігменти, які в особливо високих кількостях присутні в таких ягодах, як ожина, журавлина та чорноплідна горобина. Вони не мають власного смаку чи запаху, хоча дають трохи «терпкий» або кислий смак.

Що ще важливіше, є деякі докази того, що антоціани забезпечують захист від деяких видів раку, серцево-судинних захворювань і вікових дегенеративних розладів завдяки своїм антиоксидантним і протизапальним властивостям. Дослідження також показують, що ці властивості роблять їх корисними при лікуванні ожиріння та пов’язаних із ним захворювань.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: