НОВИНИ

Вчені обіцяють вдвічі збільшити врожаї сорго, рису та кукурудзи

13.01.2020 10:30
sorgo

Вчені удвічі збільшили кількість зерен, які можуть дати урожай сорго. Вони також вважають, що завдяки цьому втручанню можна подвоїти врожаї не лише сорго, але й інших культур, таких, як кукурудза та рис, які мають схожі гени, повідомляє Agropages.

Cold Spring Harbor Laboratory та USDA’s Agricultural Research Service, оголосили наприкінці 2019 року, що, можливо, вони зможуть подвоїти потенціальну врожайність сорго. Вчені виявили набір генів, які контролюють вироблення гормонів і, в кінцевому підсумку, впливають на кількість квіток або насіння, вироблених на рослині. Вчені вважають, що завдяки цьому втручанню можна подвоїти врожаї не лише сорго, але й інших культур, таких, як кукурудза та рис, які мають схожі гени.

Сорго – одне з найважливіших у світі джерел продуктів харчування, кормів для тварин та біопалива, вважається зразком для досліджень, оскільки воно має високу толерантність до посухи, спеки та високосоляних умов. Збільшення врожаю зерна стало ще більш важливим для заводчиків, фермерів та дослідників рослин, які намагаються вирішити та подолати проблеми продовольчої безпеки, пов’язані зі змінами клімату, ростом населенням, дефіцитом землі та води.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: