НОВИНИ

В Україну завезли небезпечну для здоров’я капусту

26.06.2021 11:35
Brokkoli-effektivnyj-ovoshh-protiv-zabolevanij

Україна на цьому тижні імпортувала з Польщі капусту брокколі, в якій були виявлені небезпечні для здоров’я людей речовини – гербіциди флуазифоп. Продукцію повинні вилучити з обігу, поки вона не встигла потрапити в супермаркети і на базари, пише agronews.ua

На сторінці головного управління Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в Києві повідомляється, що капуста експортувалася з Польщі від виробника Polski Ogrod Sp. z.o.o Одержувачем в Україні виступав ТОВ “Торговий Дім” Асканія “, м. Київ, вул. Новопечерська, 5.

У Держслужбі просять в разі виявлення зазначеного харчового продукту в продажу повідомляти про це Головне управління Держпотребслужби в Києві по телефону (044) 486-95- 85, або по електронній пошті: [email protected].

Гербіциди – хімічні речовини, якими обробляють овочі для знищення бур’янів. Капуста є якраз тією культурою, яка незалежно від етапу розвитку, потребує захисту від бур’янів, адже саме в траві можуть перебувати шкідливі комахи і збудники багатьох захворювань.


Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: