НОВИНИ

В Україну йдуть грози

26.05.2023 19:19
9b678628-85cc-449d-9ac0-54ac871006e3-big

Сьогодні на Київщині і наступного дня по всій Україні, крім північних областей, очікуються грози, рівень небезпечності – жовтий, попереджає Укргідрометцентр, пише УНН, пише agronews.ua.

За даними Укргідрометцентру, 27 травня на Лівобережжі, Київщині, у південній частині, Карпатах та на Закарпатті  очікуються грози (І рівень небезпеки, жовтий). А також по Україні 28 травня, крім більшості північних областей (І рівень небезпечності, жовтий).

Фахівці попереджають, що під час сильного вітру необхідно триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, а також не паркувати поряд із ними автотранспорт.

У КМДА нагадали, що у разі підтоплень проїжджої частині чи тротуарів потрібно звертайтись до диспетчерської «Київавтодору». Якщо впало дерево чи зламалися гілки – телефонувати до аварійно-диспетчерської служби «Київзеленбуду». Також при падінні дерев чи гілок можна викликати рятувальників.

Окрім того, за даними гідрометцентру, 27-29 травня, внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій, понижених ділянок в окремих населених пунктах: на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Водночас 27-28 травня в Україні, крім Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, східних, південно-східних областей та Криму, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: