ВАЖЛИВО

В Україні змінять правила купівлі землі

15.11.2021 15:24
112818-1_large

Народні депутати вирішили змінити правила купівлі землі, розширивши список тих, хто не може здійснити операцію. Про це повідомляє apostrophe.ua, пише agronews.ua.

Водночас нотаріусів звільнять від обов’язку перевіряти покупців, натомість останні самі надаватимуть декларацію. Йдеться у законопроєкті № 6199 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань, пов’язаних із набуттям права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, що внесено до Верховної Ради.

Автори документа пропонують збільшити перелік заборон купівлі земельної ділянки. Так, після ухвалення документа землю в Україні не зможуть купити, окрім уже визначених законодавством осіб, кінцеві бенефіціарні власники юридичних осіб, що потрапили під санкції.+

Також пропонується звільнити нотаріусів від обов’язку проводити перевірку потенційних покупців невеликих сільськогосподарських ділянок у державних реєстрах. Зміни стосуватимуться землі, призначеної для ведення садівництва (до 0,24 га) або особистого селянського господарства (до 2 га).

Водночас претенденти на купівлю таких ділянок будуть зобов’язані надавати нотаріусу декларацію для оформлення угоди. У разі внесення до декларації недостовірної інформації земельна ділянка підлягатиме конфіскації.

Читайте також: Відбудеться Всеукраїнський Фермерський Форум: «Актуальні напрями держпідтримки».



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: