НОВИНИ

В Україні запрацює автоматизований моніторинг земельних відносин

05.09.2021 17:05
Kartinka-25_1

В Україні незабаром створять автоматизований моніторинг земельних відносин Міністерства аграрної політики та продовольства  працює над створенням автоматизованого Моніторингу земельних відносин (за підтримки Світового банку та ЄС) – задля підвищення прозорості ринку землі. Про це інформує прес-служба відомства, пише  agronews.ua.

“Мінагро підсилює цей напрямок роботи окремим аналітичним продуктом на базі Моніторингу – Огляд стану земельних відносин в Україні, як аналітичної платформи та детального висвітлення окремих важливих питань функціонування та реформування земельних відносин в Україні”, – зазначив заступник міністра Тарас Дзьоба.

Разом з Мінагрополітики над проєктом працює Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру,  Центр досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки.

“Чим більше ми знаємо про ціни на ринку, тим краще відбуваються угоди, і тим менше місця залишається для непрозорих речей. Законодавство передбачає норму про обов’язкову реєстрацію цін на земельні ділянки. Але наразі тільки 54% угод мають зафіксовану ціну в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно”, – зазначив керівник Центру досліджень продовольства та землекористування KSE Олег Нів’євський.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: