НОВИНИ

В Україні запрацював Реєстр пошкодженого та знищеного майна

28.08.2022 13:15
Russia Ukraine War

В Україні презентовано Реєстр пошкодженого та знищеного майна — єдину базу даних, що міститиме інформацію про усю житлову, транспортну та соціальну інфраструктуру, яка постраждала внаслідок військової агресії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України, пише  agronews.ua.

Реєстр буде використовуватися для надання громадянам компенсації пошкодженого житла, а також для планування та управління процесом відбудови.

«У Реєстрі буде накопичена інформація про всі руйнування, спричинені російською військовою агресією, різних типів обʼєктів та різних видів власності. Необхідність такої роботи викликана масштабами руйнувань – за півроку повномасштабного вторгнення ворог завдав прямих збитків інфраструктурі України на 113,5 млрд доларів. Зараз це попередні розрахунки, які ми робимо спільно з Київською школою економіки та експертами Світового банку. У реєстрі уся ця інформація буде детально обрахована та верифікована», – зауважив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як наповнюватиметься Реєстр?

Створені органами місцевого самоврядування та військово-цивільними адміністраціями спеціальні комісіями вноситимуть до Реєстру результати обстеження пошкоджень. Комісії здійснюватимуть верифікацію даних, що вже вносяться громадянами, зокрема через застосунок Дія. Наразі через портал і застосунок Дія було отримано понад 256,6 тис. заявок про пошкоджене або зруйноване майно громадян, загальною площею понад 17,7 млн квадратних метрів.

У Реєстр пошкодженого та знищеного майна також буде інтегрована інформація про пошкоджені об’єкти державної та комунальної власності, а також транспортну, енергетичну та іншу інфраструктуру.

Формування Реєстру пошкодженого та знищеного майна — перший крок до впровадження системи Цифрового управління відбудовою, яке здійснюватиме Міністерство інфраструктури України спільно з коаліцією українських та міжнародних організацій RISE Ukraine. Система має стати єдиним антикорупційним інструментом державного управління, забезпечити прозорість та ефективність відбудови та координацію з міжнародними партнерами та донорами.

Читайте також: В Україні успішно реалізується проєкт підтримки аграріїв: озвучено результати



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: