НОВИНИ

В Україні зафіксовано десятки укусів змій

09.08.2021 18:33
7b67ae7bfc146d16979a7010b218fc2f

За липень в Україні зареєстрували 31 випадок укусів змій.  Про це повідомляє Центр громадського здоров’я, пише agronews.ua.

“У липні в Україні зареєстрували 31 випадок укусів змій. Тоді як з початку року всього зареєстрували 61. Серед постраждалих 21 дитина і 22 жінки”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше випадів укусів змій сталося в Запорізькій області — 22 випадки, у Львівській — 13, у Житомирській — 10. Летальних випадків не зареєстровано.

В ЦГЗ нагадали, що для убезпечення від укусів змій необхідно дотримуватися деяких правил.

Якщо вирушаєте до місцевості, де можуть жити змії, одягайте відповідний одяг, який захистить від укусів змій: високі черевики, довгі штани із цупкої тканини, які необхідно заправити в черевики.

Перевірте місце відпочинку, перш ніж сісти на траву, камінь, колоду – пошарудіть чи постукайте ціпком, палицею тощо, аби налякати змію.

Не торкайтеся руками неперевірених об’єктів. Змії часто ховаються у старих пеньках, копицях сіна, під каменями чи поваленими стовбурами дерев. Тому цих об’єктів краще не торкати руками, а користуватися палицею.

Не рухайтесь. Важливо пам’ятати головне правило: змія ніколи не нападає першою. Якщо побачили змію, не робіть різких рухів. Почекайте поки вона відповзе. Як правило, змія просто не бачить нерухомий об’єкт.

Якщо вас вкусила змія, потрібно якомога швидше потрапити до медичного закладу, адже тільки лікар може надати необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, що оприлюднено ціни на новий врожай картоплі в Україні.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: