НОВИНИ

В Україні вирощують новий десертний сорт чорної смородини

12.07.2021 12:00
1200_0_1595144303-2794

ТОВ ФруТек провели дегустацію нового десертного сорту смородини Чорний десерт для промислового вирощування. про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє пресслужба товариства, пише agronews.ua.

Ми звикли, що чорна смородина – ягода для компотів, джемів чи промислової переробки. Але з кожного “правила” можуть бути виключення.

“Наприклад, новий сорт Інституту Садівництва НААН під назвою Чорний Десерт! Серед усіх наших друзів і знайомих, які куштували цей сорт – враження залишилось однакове: фантастичний, неперевершений смак! Тому підтверджуємо, дегустаційна оцінка 9 з 9 – цілком об’єктивна!”, – йдеться в повідомленні.

Ягода крупна та дуже крупна, має відмінний десертний смак (один з самих смачних сортів чорної смородини) та характерний аромат.

Чорний десерт – один з найкращих сортів для свіжого ринку. Урожайність сорту висока – на рівні з традиційними сортами (наприклад, Софіївська) – в середньому 8-9 т/га. Для щорічного отримання високих сталих врожаїв сорт потребує циклічної заміни пагонів (якість врожаю на 3-ох річних та старших пагонах знижується).

Нагадаємо, що фермери представили нові сорти суниці садової.


Перегляди: 38
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: