НОВИНИ

В Україні тимчасово не будуть діяти обмеження руху для вантажівок вагою до 40 тонн

01.07.2022 18:11
4652e3671a15d709259e301a3a7dd759

Цього літа в Україні не будуть діяти сезонні обмеження руху для вантажівок загальною масою до 40 тонн у денну пору доби при підвищених температурних показниках повітря. Про це 29 червня на своїй сторінці у Facebook повідомило агентство «Укравтодор», передає apk-inform.com, пише agronews.ua.

Як зазначається, передусім таке рішення прийнято через воєнний стан у країні, переорієнтацію експорту на дорожню мережу та суттєві зміни в логістиці.

«До повномасштабного вторгнення росії Україна експортувала здебільшого морем. Зараз через блокування портів країна перенаправила потоки товару на залізничні та автомобільні шляхи. Розуміємо важливість логістики сьогодні, тож задля уникнення перебоїв у транспортуванні життєво необхідних вантажів сезонні обмеження цього року не вводяться», – йдеться в повідомленні.
Також відомство нагадало водіям та перевізникам, що рух вантажівок повинен здійснюватися з дотриманням вагових параметрів як за загальною масою, так і за осьовим навантаженням у будь-який час та пору доби. Відповідно до норм, максимальна вага вантажного транспортного засобу під час перевезень дорогами України – 40 тонн.

«У разі запровадження обмежень руху, передбачених постановою КМУ від 27 червня 2007 р. № 879, на автомобільних дорогах загального користування державного значення Укравтодор поінформує перевізників, організації та зацікавлені відомства про прийняті рішення», – додали в агентстві.

Читайте також: Озвучено головні зміни у земельних відносинах під час воєнного стану.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: