НОВИНИ

В Україні громади отримають компенсацію комунальних витрат

17.03.2022 08:00
original

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року громади, які приймають біженців з зон бойових дій, маю право подавати заяву на компенсацію комунальних витрат. Про це повідомляє money.comments.ua, пише agronews.ua.

Мова йде про громади, що надали безкоштовний прихисток переселенцям у будівлях, приміщеннях комунальної форми власності. Влада виплачуватиме компенсацію витрат на тепло-, водопостачання, водовідведення, газопостачання, придбання матеріалів для опалювання приміщень.

Очільники громад мають подати заяву до військової адміністрації. Разом з заявами надати чеки або скани, які підтверджують оплату комунальних послуг не пізніше третього робочого дня після звітного місяця. Заяви будуть збирати в Мінрегіоні та надавати акт уряду про виділення коштів.

Такі відшкодування на компослуги будуть нараховані з квітня за березень 2022 року, Тобто на початку квітня громади зможуть подавати заявки на відшкодування витрат за оплату комунальних послуг, розповів міністр Олексій Чернишов.

Читайте також: Ціни на електроенергію суттєво упали.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: