НОВИНИ

Топ-3 слабоалкогольних напоїв в Україні

03.03.2020 12:02
domashnij-pivnoj-liker

Серед негорілчаних алкогольних напоїв найбільше в Україні виробляють та споживають пива та лікерів. За два роки виробництво лікерів в Україні зросло на 35,4%. Про це свідчать дані Держстатистики. Про це пише Agronews.

Наймасовішим слобоалкогольним напоєм українців залишається пиво. Виробництво пива солодового в 2019 році склало 180 млн дал. Цей показник не змінюється з 2017 року.

На другому місті по вподобанням населення – лікери. Так, у 2019 році в Україні було вироблено 8,4 млн дал. лікерів, тоді як у 2017 році цей показник склав 6,2 млн дал. продукту. Тобто, за два роки виробництво лікерів в Україні зросло на 35,4%.

Вина – лише на третьому місці. Виробництво вин з фактичною концентрацією спирту не більше 15% скоротилося на 4,4%, до 6,4 млн дал.

Виробництво вин ігристих взагалі впало на 29%. У 2019 році в Україні було вироблено 2,6 млн дал. продукту, тоді як у 2017 році цей показник склав 3,7 млн дал.

За структурою уподобань негорілчаних алкогольних виробів, Україна практично нічим не відрізняється від інших країн Східної та Центральної Європи. Так, згідно багатьом маркетинговим дослідженням, у країнах Центральної Європи широко поширене пиво. Його споживання останніми роками також збільшувалося, насамперед через країни Східної Європи

У південних країнах Європи основним видом споживаного алкоголю залишається виноградне вино. Що підтверджується також стабільним зростанням обсягів виробництва.

У північних країнах частіше вживають спирт, горілку, віскі, ром та інші міцні напої, вироблені із зернових культур, а також коньяк.


Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: