НОВИНИ

Українські фермери нарощують виробництво заморожених фруктів

27.10.2020 10:44
890_450_5cf506957cb03

Вирощування фруктів в сучасних умовах потребує не лише специфічних знань і досвіду, а й вміння працювати на перспективу. Прагнучи продовжити короткий термін реалізації продукції та водночас створити її додану вартість, українські садівники намагаються відійти від сировинної схеми та все активніше починають переробляти свою продукцію. Про це повідомляє techdrinks.info, пише agronews.ua.

“Заморожування фруктів – перспективна справа, оскільки це не лише оптимальний спосіб подовжити їхнє товарне життя, задовольнити потреби споживачів і технологічних ланцюжків у виробництві кінцевого продукту, а й нові можливості для співпраці з колегами та виходу на експортні ринки”, – впевнений керівник компанії GP-Group Еміль Винницький.

Це підприємство на Львівщині, де займаються вирощуванням і заморожуванням власної ягоди та надають послуги із заморожування та підготовки до продажу плодово-ягідної продукції інших аграріїв.

Для заморожування продукції на підприємстві GP-Group встановили флюїдизаційний тунель шокового заморожування від відомого польського виробника Unidex.

Придбали й низку іншого сучасного обладнання для переробки фруктів і ягід – мийку, транспортери, інспекційні столи, віялка, фасувальник, відділювач плодоніжки, ваговий дозатор, металодетектор.

Наявність подібних переробних підприємств важлива для регіонів ще й тим, що дозволяє місцевим фермерам, які не мають устаткування для переробки, нарощувати виробництво своєї продукції. Також, це перший крок до кооперації дрібних фермерських господарств, адже для експорту навіть переробленої продукції потрібні стандартні партії.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: