НОВИНИ

В Україні за тиждень експортовано понад 1 млн тонн зерна

06.08.2020 09:56
12345

Трейдери нарощують темпи відвантаження пшениці на зовнішні ринки, чекаючи найближчим часом затвердження максимально допустимого обсягу експорту цієї культури в 2020/2021 маркетинговому році. Про це повідомляє Агроперспектива, пише agronews.ua.

Тільки за останній тиждень липня (з 24 по 31 липня) компанії відвантажили на зовнішні ринки понад мільйон тонн зернових, переважно пшениці (778 тис тонн).

Станом на 3 серпня експорт пшениці склав 1,255 млн т (відставання від відповідного періоду минулого сезону складає всього 158 тис тонн). В цілому експорт зерна на 3 серпня склав 2,524 млн тонн (відставання від минулого сезону 1,436 млн тонн).

За даними Мінекономіки, 3 серпня чиновники обговорювали з бізнесом підписання додатка до Меморандуму про взаєморозуміння на 2020/2021 маркетинговий рік. Додаток має на меті забезпечити прогнозованість експорту, стабільність ринку зерна всередині країни, а також запобігти підвищенню цін на борошно.

«Щорічне підписання Меморандуму сприяє посиленню координації між Міністерством та учасниками зернового ринку. Наступного тижня ми фіналізіруем наші остаточні пропозиції до обговорення і під час зустрічі домовимося про підписання відповідного додатку з уточненням прогнозів врожаю цього року та ув’язки обсягів можливого експорту », – цитується заступник міністра Тарас Висоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: