Міністерство охорони здоров’я України затвердило оновлені державні санітарні правила і норми щодо максимально допустимих рівнів окремих забруднювачів в харчових продуктах (наказ №1238 від 22 травня 2020 г.). Про це повідомила пресслужба Європейської Бізнес Асоціації, пише agronews.ua.
«Документ встановлює нові вимоги до змісту нітратів, свинцю, ртуті, мікотоксинів, металів і т.п. в продуктах харчування. Нові правила адаптовані до вимог ЄС – Регламенту ЄС №1881 / 2006. Наказ №1238 набирає чинності через 6 місяців з дня його офіційного опублікування, за винятком окремих показників, для яких встановлено додатковий 3-річний перехідний період », – уточнили в організації.
З 4 лютого 2021 року в Україні діятимуть норми, які довели свою безпеку, ефективність і діють в Європі вже більше 14 років.
Нагадаємо, на виставці Агро-2020 фермери озвучили владі найгостріші проблеми.