НОВИНИ

В Україні названо врожай картоплі у 2020 році

30.12.2020 07:32
75_main

Цьогорічний врожай картоплі в Україні становить 21,7 млн тонн. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка, пише agronews.ua.

“Вибити цей імпорт і стати експортером картоплі – це мінімальна мета. Головна проблема картоплярства в Україні давно відома – слабкий розвиток промислового картоплярства. Більшість картоплі в Україні ми з вами вирощуємо на своїх городах і самі з‘їдаємо. Ну і ще докуповуємо на базарях”, – вважає він.

В Україні також зросла врожайність картоплі. Так, цьогоріч на півдні України року з одного гектару аграрії в середньому збирали майже 85 центнерів картоплі, — повідомили у Департаменті економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

Але ситуація з врожайністю картоплі значно різниться навіть на півдні України. Так, голова фермерського господарства «Аделаїда» Сергій Рибалко розповів, що середня врожайність сорту «Арізона» без крапельного зрошення в Херсонській області склала 460 ц/га товарної картоплі.

“В минулому році на нашому підприємстві рекордна вага однієї картоплини сорту «Арізона» склала 2,7 кг», – розповів він.

Загалом, врожайність картоплі цьогоріч значно поступається минулорічній через вкрай складні погодні умови.

За інформацією Державної служби статистики України середня врожайність картоплі у фермерських господарствах у 2019 році склала 196,9 ц/га.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: