НОВИНИ

В Україні створюють другий з 7 екопарків Національної мережі екокластерів майбутнього

10.06.2020 17:02
1000_545_1526566413-4072

В Україні реалізується масштабний проєкт створення Національної мережі інноваційних екокластерів майбутнього. Усього до неї повинні увійти 7 екопарків. Про це повідомляє agronews.ua.


Експозиційний екопарк уже створено у Харківській області. Щороку його відвідують до 2,7 мільйона туристів.

Тепер і на Одещині з’явиться біологічний експозиційний заповідник «Дунайські плавні». Проєкт стане частиною національної мережі інноваційних екокластерів. Її мета — збереження популяції диких тварин та їхня адаптація після життя на вулиці та в жорстоких умовах.

На території екопарку створять інфраструктуру для психосоціального відпочинку відвідувачів та реабілітації людей із хворобами легень.

“В планах — створити буферну зелену зону площею 100 гектарів, яка стане центром природного туризму в Одеській області. За попередніми розрахунками, загальна сума інвестицій може складати 15 мільйонів доларів”, — зазначив голова ОДА Максим Куций.

Зазначимо, екопарк в Одеській області створюватимуть на засадах досвіду французького Réserve Biologique Des Monts D’azur та американського Wildlife Images Rehabilitation And Education Center.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: