НОВИНИ

В Україні стало відомо, чому зростають ціни на абрикоси

29.07.2020 09:04
a0f2cf4-abrycosy

Українські садівники підвищують ціни на абрикоси. Приводом для подорожчання, за словами самих виробників, стало сезонне скорочення пропозиції абрикосів, оскільки реалізація фруктів ранніх сортів вже фактично завершилася. Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

Так, на сьогоднішній день українські садівники пропонують до продажу абрикос за ціною 25-40 грн/кг ($ 0,90-1,45/кг), що в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня.

На думку учасників ринку, причиною цінового зростання послужило, перш за все, різке зниження врожайності даних фруктів в поточному сезоні в основних регіонах виробництва.

Основною причиною зниження валового збору стали неодноразові заморозки в квітні, в результаті чого багато господарств півдня втратили до 50% врожаю абрикоса.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день абрикос в Україні вже пропонується до продажу в середньому на 42% дорожче, ніж в кінці липня минулого року.

При цьому, більшість ключових гравців ринку не виключають, що ціни в даному сегменті продовжать рости і далі. Свою думку вони аргументують досить хорошим попитом на місцеві абрикоси, а також істотним скороченням валового збору даних кісточкових в країні.

Нагадаємо, на Закарпатті держлісництво побудувало підприємство з виробництва лісових чаїв.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: