В Україні зберігається тенденція росту цін на торішню моркву. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.
Зазначається, що чергове подорожчання в даному сегменті гравці ринку пов’язують з помітною активізацією попиту оптових компаній і роздрібних мереж. У той же час, запаси якісної мороки в господарствах вже практично вичерпані, що також позитивно позначається на ціновому рівні.
Так, станом на 21 травня 2020 року, відвантаження моркви врожаю 2019 року проходять в межах 4-5 грн за кг ($0,15-0,19 за кг), що в середньому на 14% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Нагадаємо, зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки.
За словами фермерів, торговельна активність на ринку торішньої моркви в Україні дещо активізувалася, що на тлі сезонного скорочення запасів цієї продукції в місцевих господарствах призвело до дефіциту якісної моркви на ринку. У ситуації, що склалася у виробників з’явилася можливість знову підвищити відпускні ціни на свою продукцію.
Нагадаємо, стали відомі причини зростання ціни на українську сою.