НОВИНИ

В Україні подорожчали огірки

02.02.2020 20:00
36e8b06bf6f4d24_1000x600-623x370

Подорожчання тепличних огірків оператори ринку пов’язують з підвищенням цін на дану продукцію в Туреччині. Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують зростати, причому, темпи подорожчання цієї продукції на поточному тижні дещо прискорилися. Про це свідчать дані щоденного моніторингу проекту EastFruit.

Основним постачальником тепличної продукції в даний час року виступає Туреччина, але останні кілька тижнів в Туреччині спостерігалися несприятливі погодні умови, що призвело до істотного зменшення поставок тепличних овочів на зовнішні ринки.

Зокрема, вже на даний момент продавці пропонують імпортний огірок за ціною 52-56 грн/кг ($2,09-2,25/кг), що в середньому на 6% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Подальше подорожчання тепличних огірків оператори ринку, насамперед пов’язували з підвищенням цін на дану продукцію в Туреччині. З цієї причини огірки на внутрішній ринок надходили малими партіями, до того ж багато компаній напередодні початку сезону реалізації в місцевих тепличних комбінатах поступово припиняли працювати з імпортними огірком.

Варто додати, що ціна на тепличний огірок в Україні на даний момент формується приблизно в тому ж діапазоні, що і в кінці січня 2019 року. Слід також зазначити, перші партії огірків українські тепличні комбінати планують поставити на ринок вже наступного тижня.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: