НОВИНИ

В Україні подешевшала цибулю

18.05.2020 13:02
04183905.320433.7457

В Україні почали знижуватися ціни на ріпчасту цибулю. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

Зниження ціни в кінці сезону аграрії називають вимушеним заходом. За їх словами, це пов’язано з досить великою пропозицією на ринку торішньої продукції невисокої якості, оскільки ряд господарств утримувалися від продажів аж до другої половини квітня в очікуванні поліпшення ситуації на ринку.

Так, згідно з даними щоденного моніторингу проекту, тільки з початку поточного тижня торішня цибуля в Україні подешевшала в середньому на 10%. Сьогодні ця продукція пропонується виробниками за ціною 11-14 грн/кг ($0,41-0,52/кг).

За словами продавців, негативні корективи в сегменті ріпчастої цибулі, в першу чергу, були обумовлені зниженням активності покупців після подорожчання даної продукції тижнем раніше. Крім того, цибуля часто була невисокої якості, що суттєво ускладнювало її збут.

Також, варто відзначити, що на даний момент основна пропозиція на ринку ріпчастої цибулі високої якості в Україні становить імпортна продукція з Польщі, Нідерландів та Узбекистану, в той час як поставки якісної цибулі з місцевих господарств досить незначні.

В результаті вже на даний момент минулорічна ріпчаста цибуля на українському ринку коштує в середньому на 32% дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період. Більш того, учасники ринку налаштовані досить песимістично, оскільки якість продукції в сховищах продовжує погіршуватися, а попит в даному сегменті залишається невисоким.

Нагадаємо, в Україні також подешевшали помідори.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: