АНАЛІТИКА

В Україні подешевшали помідори

16.05.2020 18:02
396250_1

На українському ринку тепличного томата на поточному тижні спостерігалася тенденція зниження цін, повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

Пропозиція з місцевих теплиць продовжувало поступово збільшуватися, в той час як попит на продукцію залишався досить стриманим. У сформованих обставинах продавцям було досить складно утримувати ціни на колишніх позиціях, і більшість прийняла рішення йти на поступки покупцям.

Таким чином, на сьогоднішній день українські тепличні комбінати знизили ціни на томати до 33-35 грн/кг ($1,24-1,31/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Як коментують ситуацію експерти проекту, істотний тиск на ціни чинить присутність на ринку великих обсягів імпортного томату виробництва Польщі, ціна на який в Україні в середньому на 14% нижче, ніж на продукцію з місцевих господарств. Так, на даний момент ціни на імпортні томати озвучуються від 30 грн/кг ($1,12/кг).

Додамо, що на даний момент тепличні томати в Україні пропонується до продажу практично за такою ж ціною, як і роком раніше. При цьому, більшість операторів ринку не виключають подальшого зниження цінового в сегменті вітчизняного томата. За словами виробників, при збереженні поточних темпів збуту вони будуть змушені знову поступатися в ціні, щоб не допустити скупчення нереалізованої продукції на складах.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: