НОВИНИ

В Україні планують збільшити держпідтримку аграріїв

30.08.2020 11:34
iStock-975276090

У Міністерстві розвитку економіки торгівлі та сільського господарства вважають, що 4 млрд грн держпідтримки аграріям недостатньо, тому в наступному році ця сума буде вищою. Про це в інтерв’ю виданню “Фокус” сказав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко, пише agronews.ua.

«На цей рік у держбюджеті для аграріїв закладено 4 млрд грн. Вважаю, цього недостатньо, на наступний рік плануємо значно підвищити суму», — сказав Петрашко.

За його словами, головним пріоритетом є відновлення тваринництва, де протягом багатьох років стрімко скорочується поголів’я.

«Також будемо пропонувати парламенту нові програми, наприклад, агрострахування від посухи, зрошення. Це стратегічно важливо, тому що клімат змінюється і аграрії на півдні країни все більше схильні до ризиків. Ще одним новим напрямком буде підтримка нішевих культур. Також нам гранично важливо створити інструменти, за яких будемо експортувати не тільки зернові, але й продукцію з доданою вартістю у значних обсягах. Така конвертація вигідна для аграріїв і всієї країни», — зазначив Петрашко.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: