НОВИНИ

В Україні планують скасувати податок для сільгоспкооперативів

06.12.2020 09:07
dotacii_silgospvurobnukam

Уряд схвалив законопроект, яким пропонується знизити податкове навантаження на сільськогосподарські кооперативи. Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку, пише agronews.ua.

«У зв’язку з оновленням законодавства про сільськогосподарську кооперацію виникла необхідність у внесенні змін до деяких положень Податкового кодексу України. Реалізація цього документа знизить податкове навантаження на членів сільськогосподарських кооперативів, сприятиме активізації їх господарської діяльності», – прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, в Податковому кодексі терміни «сільськогосподарський виробничий кооператив» і «сільськогосподарський обслуговуючий кооператив» будуть замінені на терміни «сільськогосподарський кооператив, що діє без мети отримання прибутку» і «сільськогосподарський кооператив, що діє з метою отримання прибутку».

Також законопроект вводить новий термін – «Патронажні дивіденди сільськогосподарського кооперативу, що діє з метою отримання прибутку».

Крім того, додається положення, згідно з яким не сплачується податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) з коштів, отриманих фізичною особою-членом кооперативу, який діє без мети отримання прибутку, що повертаються йому як надлишково сплачена ним вартість наданих кооперативом послуг. Також не сплачується ПДФО з частки члена кооперативу у статутному капіталі і поворотного цільового внеску, що повертаються йому після припинення членства у кооперативі;

Також визначаються особливості 3-х річного перехідного періоду до діючих сільськогосподарських виробничих та обслуговуючих кооперативів, а також кооперативних об’єднань, а саме приведення їх установчих документів у відповідність до вимог Закону №819.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: