НОВИНИ

В Україні планують розмежувати повноваження між органами місцевої влади

11.12.2020 11:02
391165

Щоб реалізувати можливості децентралізації, необхідно розмежувати повноваження між органами місцевої влади. Для цього потрібно змінити законодавство про місцеве самоврядування та місцеві державні адміністрації, вважають у Міністерстві розвитку громад та територій. Ця тема була озвучена  під час  міжнародного експертного обговорення «Розвиток громад: довіра, інституції, фінанси та люди», організованого Програмою «U-LEAD з Європою» за участі Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Про це повідомляє пресслужба міністерства, пише agronews.ua.

Мінрегіон розробив та подав в профільний парламентський Комітет проект нової редакції закону про місцеві державні адміністрації. Після належних обговорень він офіційно зареєстрований у Верховній Раді України.

Положення щодо законопроекту про місцеве самоврядування наразі обговорюється представниками експертного середовища.

Окрім того, щоб зробити роботу в органах місцевого самоврядування престижною, мотивувати службовців та надати рівний доступ до працевлаштування, необхідно прийняти новий закон про службу в органах місцевого самоврядування.

Та для остаточного закріплення результатів та завершення реформи необхідні зміни до Конституції України щодо децентралізації влади, йдеться у повідомленні.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: