НОВИНИ

В Україні названо врожайність овочів у гідропонних теплицях

06.11.2020 07:33
img-99aff3506e2cbe2f19b3af4fbfba1c3e-v

Урожайність овочів у теплицях, які працюють за технологією гідропоніки у 20 разів вища, ніж на відкритому ґрунті та у 10 разів вища, ніж у класичних теплицях. Про це повідомляє agroelita.info, пише agronews.ua.

Гідропоніка – це технологія, заснована на вирощуванні рослин без ґрунту, але в стерильному субстраті і з систематичним поливом спеціальним живильним розчином. У розчині містяться всі життєво важливі для рослини елементи рівно в тій пропорції, яка необхідна для досягнення максимального ефекту.

У рік для однієї рослини вистачає від одного до двох літрів поживної суміші, в залежності від розміру рослини.

Гідропоніка успішно застосовується з більшістю видов рослин, які вирощуються за допомогою держака або насіннєвим способом. А ось рослини з надто вразливою кореневою системою досить рідко приживаються, адже за ними потрібен ретельний догляд, а це може забезпечити не кожен садівник-любитель.

Одне з правил гідропоніки – краще пророщувати насіння і вирощувати рослину з нуля, ніж пересаджувати вже дорослу рослину.

Однак, якщо ви вирішили перевести свій сад на гідропоніку, то краще вибирати ті види, що відрізняються товстими і грубими корінням. Такі екземпляри адаптуються до нової системи з більшою ймовірністю.

Але більша частина рослин приживається чудово і рясно цвіте: монстера, фікуси, аспарагус, різні плющі, бегонії, кімнатні драцени і липи.

З плодових відмінно приживаються полуниця, томати і навіть банани. Практично всі овочі і фрукти можна вирощувати безпідставним способом, достатньо лише підібрати той різновид гідропоніки, що найбільш підійде для них.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: