НОВИНИ

В Україні названо цьогорічну врожайність озимої пшениці вітчизняних сортів

14.08.2020 11:02
Franc-min

Агрофірма ім. Горького – базове господарство Одеського селекційного інституту, крім того, воно співпрацює й з іншими провідними селекційними інститутами України. Цього року насіннєводи АФ ім. Горького заготовивли понад 1700 т насіння озимої пшениці з середньою врожайністю 65 ц/га. Про це повідомляє пресслужба агрофірми на своїй сторінці у Фейсбук, пише agronews.ua.

Всупереч не найсприятливішим погодним умовам підприємство отримало гарну врожайність основних сортів– Ліра одеська (ОСГІ) – 65,9 ц/га, Новосмуглянка (ІФРГ) – 61 ц/га, Подолянка (ІФРГ) – 60,9 ц/га, Пилипівка (ОСГІ) – 57,2 ц/га, Шестопаловка (БОР) – 72 ц/га.

А також і нових, які вперше були засіяні в цьому році: сорт «Катруся» (СГІ) дав 73,9 ц/га, сорт «Магнітка» (БОР) – 71,4 ц/га.

АФ ім. Горького входить до структури RistoneHoldings. Як показує практика, використання власного насіннєвого матеріалу не тільки сприяє отриманню більш високих і стабільних врожаїв завдяки контролю якості на всіх етапах виробництва і хорошій адаптованості насіння до кліматичних умов регіону, але також дає можливість істотно знизити собівартість вирощування культур.

Нагадаємо, в Україні у 2020 році прогнозують урожай яблук до 1 млн тонн.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: