НОВИНИ

В Україні названо строки переходу Держмитниці на комп’ютеризовану транзитну систему

07.12.2020 07:32
89551-22135

За словами Аліни Брендак, координатора Національної транзитної системи в Україні, керівника відділу розвитку міжнародної транзитної системи Департаменту розвитку митної справи та контролю діяльності Держмитслужби, з початку грудня розпочалася системна підготовка працівників митниці до роботи в Новій комп’ютеризованій транзитній системі (NCTS). Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України, пише agronews.ua.

Першими пройдуть навчання представники митниць на західному кордоні, однак у складі кожної з навчальних груп будуть також по 1-2 представника з кожної митниці.

«Це дасть можливість кожній митниці якомога скоріше мати в своєму складі експертів, які володіють інформацією про роботу NCTS», – зазначила вона.

Запуск NCTS в повному обсязі у національному масштабі очікується орієнтовно у березні-квітні 2021 року. Розпочати процес приєднання до міжнародної Нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS) Україна планує наприкінці 2021 року.

Також повідомлялося, що Держмитслужба розробила докладну покрокову інструкцію для бізнесу щодо заповнення декларацій у системі NCTS.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: