АНАЛІТИКА

В Україні названо обсяг інвестицій для відкриття овочевого переробного бізнесу

22.07.2020 09:01
5-koncervaciya-17.07.2019

Обсяг інвестицій дуже залежить від вибору обладнання. Можна купити нову італійську лінію, а можна раніше використовувалося обладнання, вважає засновник компанії “Стодола” Ян Островський. Про це повідомляє east-fruit, пише agronews.ua.

Щоб запустити цех, який відповідає вимогам НАССР, необхідно інвестувати від $ 100 тис. Це базисна сума, від якої варто відштовхуватися бажаючим реалізувати подібний проект.

Наскільки прибутковим є бізнес зараз?

“Якщо говорити в цілому про органічне сегменті, то в світі він розвивається набагато більш швидше, ніж в Україні. Проте, розвиток сектора органіки існує і в Україні. Якщо ж говорити про прибутковість бізнесу, то вона залежить від багатьох факторів. Наша компанія поки що не вийшла на отримання прибутку, так як весь час інвестує в розвиток свого виробництва. На мою думку, тому, хто вирішить зайти в плодоовочевий бізнес, про прибуток в перші роки думати не варто”, – розповідає фахівець.

Які прогнози щодо розвитку Вашого нішевого бізнесу на найближчий час?

“У майбутнє ми дивимося з оптимізмом. Якщо говорити про країни ЄС, то там ринок дуже перспективний і швидко зростаючий. Плюс до всього, його розвиток стимулюється на законодавчому рівні. Саме на нього ми і націлені в майбутнє. Зокрема, ми орієнтовані на роботу з німецькими партнерами. На цьому ринку у нас вже є певні напрацювання. Також нам цікавий ринок Великобританії, скандинавські країни – в цих країнах високе споживання органічних продуктів і внутрішнє виробництво не в змозі повністю забезпечити споживчий попит. Також у нас існують домовленості про постачання продукції на ринок ОАЕ. Але головне питання на сьогодні для нас полягає навіть не в каналах реалізації, а в налагодженні технології і виході на прийнятну для нас собівартість виробництва”, – вважає Островський.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: