НОВИНИ

В Україні можливий дефіцит кави

30.03.2020 17:04
88d905b-coffee1

Імпортери кави у країнах, де цей напій є популярним, замовляють підвищенні обсяги бобів, щоб уникнути нестачі, якщо ланцюги поставок будуть порушені коронавірусними блокуваннями. Про це розповів Карлос де Вальденебро, директор відомого у світі виробника Каравела Кава. З посиланням на матеріал Марсело Тейшейра, Ангели Майтая та Джулії Симмес Кобб від reuters, пише agronews.ua.

На відміну від різкого зниження цін на низку продовольчих товарів, ціни на каву зростають при сильному попиті та очікуванні, що поставки, які були обмежені ще до поширення вірусу, ще більше посиляться. Тож виробники Бразилії та Колумбії спостерігають зростання цін.

“Всі намагаються прискорити справи”, – сказав Карлос де Вальденебро.

Хоча в Колумбії зараз є запаси кави, він заявив, що стурбований запитами щодо швидших перевезень, оскільки більшість експортерів, які все ще мають запаси в країні, тимчасово скоротили експлуатаційні можливості.

“У нас були запити покупців у всіх великих країнах, США, Японії, Німеччині”, – сказав глава одного з найбільших експортерів кави в Бразилії, провідний світовий виробник, який попросив його не називати, оскільки він не хотів обговорювати це питання публічно.

«В основному всі найбільші виробники смаженої натуральної кави в світі. Вони хочуть, щоб боби були поставлені швидше, про всяк випадок», – зауважив експерт.

“Ростери та торговці запасаються, тому що вони передбачають порушення поставок”, – сказав лондонський торговець кави, який заявив, що великі переробники купують спотові вантажі.

“Є деякі (замовлення), які я не можу виконати”, – підсумував він.

Підвищенний попит на каву у світі та порушення експортно-імпортних ланцюгів, може призвести до дефіциту кавових бобів в Україні. А відтак і до нестачі кави у продажу.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: