НОВИНИ

Імпорт в Україну жаб’ячих лапок, молюсків і тварин буде за нормами ЄС

15.05.2020 18:02
091216-06

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 15 травня 2020 року оприлюднило проєкт наказу “Про затвердження форм міжнародних сертифікатів”, повідомляє agronews.ua.

Мета наказу – забезпечення здійснення документальної перевірки на державному кордоні України вантажу, що ввозиться (пересилається) на митну територію України, через перевірки міжнародного сертифіката, який містить інформацію щодо відповідності вантажу законодавству про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження.

Міжнародні сертифікати (сертифікат здоров’я, міжнародний ветеринарний сертифікат або інший документ) видаються компетентним органом країни походження або країни-експортера і засвідчує здоров’я тварини та/або безпечність харчового продукту, корму, сіна, соломи або побічного продукту тваринного походження.

Перевірка відповідності, як форма державного контролю на державному кордоні України, полягає у візуальному огляді та проводиться з метою перевірки, чи міжнародний сертифікат (сертифікати) та/або документи, які супроводжують вантаж, відповідають маркуванню та вмісту вантажу, що ввозиться (пересилається) на митну територію України.

Під дію наказу підпадає ввезення на територію України таких товарів:

– свіжого м’яса диких парнокопитних тварин (за винятком ВРХ (включаючи види Bubalus, Bison та їх помісі), овець, кіз, свиней та пекарієвих, а також тварин родини носорогових і слонових, призначеного для споживання людиною;

– молюсків;

– жаб’ячих лапок;

– дичини;

– диких та свійських кролів;

– продуктів з яєць.

Нагадаємо, в Уряді оприлюднили кроки по запобіганню сплеску рейдерства після відкриття ринку землі.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: