НОВИНИ

В Україні фінансова звітність компаній стане відкритою

03.12.2020 12:28
picture2_ukrajina-i-vidkri_370090_p0

Фінансова звітність компаній стане відкритою. Такий пункт з’явився у проєкті Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835 і від 30 листопада 2016 р. № 867». Відповідальним за публікацію призначений Держстат України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України, пише agronews.ua.

“З метою подальшої реалізації державної політики в сфері відкритих даних, гармонізації національної нормативної бази щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних з європейською, впровадження найкращих практик формування та реалізації політики відкритих даних, Міністерство цифрової трансформації виносить на громадське обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835 і від 30 листопада 2016 р. № 867»”, – йдеться у повідомленні Мінцифри.

У разі прийняття проєкту нової версії постанови № 835 дані про фінансову звітність компаній будуть опубліковані на Єдиному порталі відкритих даних.

Відкриття фінансової звітності допоможе українському бізнесу:

– Підвищить прозорість підписання угод з контрагентами.

– Дасть змогу оцінити розвиток своєї компанії відносно ключових конкурентів та зрозуміти свою долю ринку.

– Зменшить ризик співпраці з компаніями одноденками.

Наразі, в Україні, якщо вартість майна, робіт або послуг перевищує 50 відсотків вартості чистих активів товариства — правочин має погоджуватися виключно загальними зборами учасників, директор не має права підписувати такий договір самостійно. Якщо такий договір не буде схвалений зборами, то його можна буде оскаржити.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: