ВАЖЛИВО

В Україні фермерам даватимуть пільгові кредити на покупку землі: названо умови

07.07.2020 12:02
292a91f4-2782-4f6f-a047-f39c2862cd47

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пропонує новий вид держпідтримки аграріїв: кредитування для закупівлі земельних ділянок шляхом здешевлення кредитів. Про це повідомляє agronews.ua.

Названо законодавче підґрунтя пропозиції: Закон України від 31.03.2020 № 552-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» (здійснення фінансової підтримки громадян і юридичних осіб для придбання земельних ділянок с/г призначення).

У МЕРТ назвали умови такого кредитування. Так, земельні ділянки, придбані з державною підтримкою, протягом 10 років не можуть бути проданими, зданими в оренду або іншим способом відчужені.

Прогнозна потреба держкоштів на 2021 рік: 500 млн грн.

Умови кредитування: 1,5 % облікової ставки НБУ (3% сплачують учасники самостійно). Розмір кредиту – до 1 млн грн. Обсяг землі – до 20 га.

“Для реалізації програм підтримки наразі потрібна координація зусиль МЕРТ, податкової та держказначейства для накопичення коштів на виплати. Це зараз йде непросто, тому що у податкової своє бачення. Але потроху ми рухаємося, вже напрацьовано пропозиції Мінекономіки. І коли підуть перші доплати, можна буде вже говорити про залучення більшої кількості фермерських господарств і відповідно, виплат”, – вважає Денис Паламарчук, директор департаменту аграрної політики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: