НОВИНИ

Аграрії не страхують врожай через недовіру до страхових компаній

05.04.2021 14:53
27b83f0-dfb178b-agrostrahovanie-1-

В Україні попри посуху та інші загрози – аграрії не страхують врожай через недовіру до страхових компаній, повідомляють експерти. Про це повідомляє Перший діловий, пише agronews.ua.

Так, зокрема, аграрії Кіровоградщини минулоріч не страхували врожай, навіть, зважаючи на те, що степ є зоною ризикового землеробства. Як пояснюють самі аграрії – все через те, що мали гіркий досвід минулих років. Мовляв, страхова компанія зробила все для того, щоб нічого компенсовувати.

До всього – сам механізм відшкодування збитків надто складний. На Кіровоградщині на різних посівних площах минулоріч зібрали лише 30-50% від очікуваного врожаю.

Водночас, представники страхових компаній стверджують, що потрібно попунктно виконувати умови договору, тільки тоді покриють усі збитки.

Очікується, що боротись за права аграріїв на Кіровоградщині буде так званий страховий комісар. Як розповіли в інституті сільського господарства, з 2021 року виконуватимуть функцію посередника, страхового комісара, між страховими компаніями та аграріями.

Раніше повідомлялося, що законопроект  “Про страхування” чекає на розгляд Верховної Ради. Це нова редакція чинного профільного закону. Нацбанк роз’яснює, що новий закон дозволить регулятору перейти від ліцензування окремих видів страхування до ліцензування за класами страхування, що відповідає усталеній міжнародній практиці.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: