АНАЛІТИКА

В Україні 2,3 млн га посівів зернових культур знаходяться в тіні

25.12.2020 18:04
posiv_820x360

Згідно супутникового аналізу в Україні було засіяно майже на 2,3 млн. га більше зернових культур ніж відображено в офіційній статистиці. EOS Data Analytics провела супутниковий аналіз посівних площ, відведених для вирощування основних сільськогосподарських культур. Дані з супутників показали майже на 2,3 млн. гектарів угідь пшениці та ячменю більше ніж відображено в офіційній статистиці. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

Найбільша кількість неврахованих площ спостерігається на територіях відведених для вирощування зернових в Донецькій (більш ніж 300 тис. га) та Одеській (біля 400 тис. га) областях. Загальна різниця посівних площ зернових по всій Україні становить приблизно 2,3 млн. га, що складає біля 25%.

Нижче наведено дані щодо посівних площ пшениці та ячменю відповідно до показників Укрстат та супутникових даних EOS Data Analytics.

Причиною розходження статистичних та супутникових даних можна вважати тіньовий ринок землі, дані про який ніде не фіксують, але, слід зазначити, що до нього частково відносяться й площі особистих селянських господарств.

Також потрібно брати до уваги різницю обліку сільськогосподарських угідь на тимчасово окупованих територіях.

Супутникові технології не лише забезпечують прозорість обліку сільськогосподарських угідь, але й дають змогу визначати показники врожайності та прогнозувати їх. З огляду на економічні та кліматичні виклики, які все частіше постають перед агрокомплексом України, прогнозувати продуктивність агровиробництва традиційними методами стає все важче.

В той же час, до 2050 року потреба в агропродукції тільки зростатиме, а клімат стане ще більш посушливим. Аграріям доведеться приймати швидкі та дієві рішення, що потребують застосування супутникових технологій.

Нагадаємо, інформація щодо 6 млн га посівів зернових знаходяться в тіні – спростовано.



EOS Data Analytics входить у вертикально інтегровану супутникову групу EOS і є частиною інвестиційного портфеля Noosphere Ventures. Компанія спеціалізується на розробках супутникового моніторингу та аналізу даних з орбіти. EOS Data Analytics пропонує аналітичні рішення в аграрній, лісовій, нафтовій, гірничодобувній та багатьох інших галузях. Також компанія фокусується на екологічних та соціальних проектах.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: