НОВИНИ

В Одесі пляма з затонулого танкера Delfi вкрила до 400 квадратних метрів води

22.06.2020 15:32
https://agronews.ua/

Нафтопродукти з затонулого танкера Delfi на пляжі “Дельфін” витекли у море 21 червня. Забруднення локалізували. Цю інформацію підтвердила виконувачка обов’язків першого заступника директора департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міськради Валентина Дацюк. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

За даними Дацюк, пляма розміром до 400 квадратних метрів сформувалась у межах траверсів.

“За допомогою використання сорбенту ситуація до 14:30 була повністю локалізована. Сьогодні візуальний огляд території показав, що ситуація нормальна”, – сказала Валентина Дацюк.

За її словами, у міськраді передбачали, що витік палива можливий через підвищення температури повітря та води. Каже, наразі план з проведення робіт розглядає Адміністрація морських портів України. Танкер піднімуть після того, як план проведення робіт погодять державні екологічні структури.

На сторінці Державної екологічної інспекції Одеської області в Facebook повідомили, що виявили окремі маслянисті плями та сіру плівку сріблястого кольору біля танкера ще 19 червня. Також інспектори з охорони навколишнього середовища зафіксували пошкодження бонових огороджень. Через це нафтопродукти потрапили поза їхні межі в водну акваторію.

“Згідно результатів досліджень, встановлено перевищення нормованих значень гранично допустимої концентрації по вмісту у воді нафтопродуктів у 2,2 разів”, – повідомили в інспеції.

Ще одне дослідження морської води, проведене 21 червня, показало перевищення вмісту нафтопродуктів вже в 16,4 разів. Тому представники Державної екологічної інспекції Одеської області направили лист до Одеської філії ДП “АМПУ” щодо реагування на забруднення моря танкером.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: