НОВИНИ

В Лондоні почали страхувати судна, які перевозитимуть українське зерно

30.07.2022 17:17
концепция-цены-зерна-торговых-связей-земледелия-колоска-пшеницы-на-136435065

В Лондоні вже почали підписувати перші контракти на страхування суден, які планують експортувати українське зерно Чорним морем у рамках Стамбульської зернової угоди. Про це пише УНІАН, з посиланням на Financial Timess, пише  agronews.ua.

Повідомляється, що за страхування суден, які експортуватимуть українське зерно, узявся ринковий майданчик зі страхування Lloyd’s of London. Перші договори, за словами виконавчого директора Lloyd’s of London Джона Ніла, підписали в середу, 27 липня.

«Цього тижня ми намагалися створити систему страхування морських вантажів для перевезення зерна. Ми працювали з двома чи трьома різними інститутами, щоби це сталося. І наразі контракти підписуються», — повідомив Джон Ніл.

За його словами, договори страхування судів підписали низка синдикатів Лондонського Ллойда, що являють собою групи страховиків, які об’єднують капітал і беруть на себе страхові ризики.

Він зазначив, що спеціалісти платформи Lloyd’s впевнені у тому, що ризики покриваються.

«Ми не вважаємо, що це не підлягає страхуванню. Тут немає нічого, що могло б сказати нам, що це не підлягає страхуванню», — зазначив він.

Водночас, за оцінками експертів, ситуація, що склалася «складна», відповідно це відіб’ється на ціні страхування.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: