ВАЖЛИВО

В Криму знищують Фороський парк

09.03.2021 10:10
forosskiy-park-foto

У Фороському парку, який вважається одним із найкрасивіших та найвідоміших у Криму, знищують вікові дерева. Частину парку забудовують, тому зрізають та викопують десятки рідкісних, екзотичних і навіть червонокнижних дерев. Про це повідомляє Крим.Реалії, пише agronews.ua.

Парк Форосу для України є пам’яткою та природоохоронною територією загальнодержавного значення. Йому майже 190 років. Тут понад 200 видів дерев і чагарників з різних куточків світу, деяким більше ніж сто років.

Будівельні роботи в парку почалися ще восени рік тому, і для цього почали вирізати й викопувати десятки рідкісних, екзотичних і червонокнижних дерев. Місцеві жителі намагаються протидіяти вирубці дерев та забудові парку. Цього тижня ситуація досягла апогею – за словами активістів, їх почала залякувати поліція.

Жителі Форосу після кількох місяців безуспішної боротьби за збереження території записали звернення до президента Росії Володимира Путіна. “Ми, кримчани, просимо вас, нашого президента, про допомогу! У наш спільний дім прийшла біда!”,- заявили вони.

Звернення жителів Форосу до Путіна очікувано ніяк не вплинуло на темпи знищення парку, а в окупаційному “Міністерстві екології Криму” обуреним жителям заявили, що будівництво законне.

З 2016 року санаторієм Форос формально розпоряджається Федерація профспілок Татарстану (Татарстан – суб’єкт РФ), проте є інформація, що насправді нерухомість потрапила під керівництво компанії “Татнафта”.

Російське видання РБК, посилаючись на власне джерело в уряді Татарстану в 2016 році повідомляло, що така схема покупки санаторію була обрана, щоб обійти європейські санкції. “Татнефть” офіційно заперечує свою причетність до купівлі санаторію і забудові парку.

Нагадаємо, що в Криму зникають ріки і незаповнені водосховища.


Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: