НОВИНИ

В Ізраїлі виростили найбільшу в світі суницю

08.03.2021 17:37
211-29812

Фермери з населеного пункту Кадіма-Цораєв, що в Ізраїлі, подали заявку в Книгу рекордів Гіннеса на фіксацію вирощеної ними ягоди суниці садової, як найбільшої в світі. Вага екземпляра становить 289 гр. Про це пише wz.lviv.ua, пише agronews.ua.

Сім’я Аріель, керує господарством «Тут бе-садку» («Полуниця в полі»), з подивом виявила в своєму городі особливий екземпляр — ягоду полуниці вагою майже 290 г. Наразі це найбільша полуниця в світі. Відомо, що раніше рекорд встановив японський фермер, його плід важив 250 гр.

Ягоду виявили днями. Серед звичайних полуниць висіла одна величезна. Коли її зняли з куща і зважили, вага була 289−290 г — і це без плодоніжки.

«У цьому році, через погодні умови, ягоди на цьому полі стигли довше. Вони ніби набиралися сил. Виросло дуже багато великих, — розповідає Ядід Аріель, один з братів. — Але ця була найбільшою і найважчою. Ми називаємо цей сорт полуниці «Цвіка». Він вирізняється великими ягодами, ми вирощуємо його вже 3 роки. До речі, у полуниці цього сорту своя історія».

Брати розповідають, що, зваживши ягоду, вони стали шукати в інтернеті сайт рекордів Гіннеса.

«Кожен день зірвана ягода всихає і втрачає у вазі, а крім того, псується. Тому нам потрібно поспішати. Під кінець суботи ми зареєстрували її на сайті», — говорять фермери.

Для реєстрації брати навіть запросили адвоката і нотаріуса, які завірили факт появи такої ягоди.


Перегляди: 27
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: