НОВИНИ

УЗА покращила прогноз врожаю та експорту зерна

29.05.2020 18:32
https://agronews.ua/

Українська Зернова Асоціація покращила прогноз врожаю та експорту зерна в новому сезоні. Про це повідомляє пресслужба УЗА, пише  agronews.ua.

Українська зернова асоціація в травневому звіті покращила порівняно з квітневим звітом прогноз врожаю 2020/2021 маркетингового року з 94 млн т до 98 млн т.

При цьому, прогнозується більший експорт зернових та олійних – прогноз збільшився з 57,2 млн т до 58,5 млн. т. УЗА прогнозує збільшення валового врожаю зернових завдяки можливим рекордним показникам врожаю кукурудзи в новому сезоні. Окрім того, травневі дощі суттєво покращили стан пшениці.

«Покращити прогноз загального врожаю в Україні дозволила достатня кількість опадів у травні, які покращили як зволоженість ґрунту майже по всій країні, так і стан озимих та ярих культур. Також, ті південні області, що зазнали посухи не матимуть критичних наслідків для загального врожаю зернових та олійних культур, оскільки не є основними зерно виробничими регіонами України. Окрім того, в цьому році  аграрії значно розширили площі під кукурудзою, що дозволяє очікувати на новий рекорд врожаю цієї культури», – зазначив Президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов.

Прогноз урожаю пшениці в майбутньому маркетинговому році покращився і сягне 26,8 млн т, в той час як експорт може скласти близько 18 млн т. Це буде другий за показником врожай пшениці опісля минулорічного рекорду. Нагадаємо, в 2019 році Україна виростила рекордний врожай пшениці -28,2 млн т, а експорт в 2019/2020 МР складе  близько 20,5 млн т.

Прогноз врожаю кукурудзи в травневому звіті покращився та дає надію на новий абсолютний рекорд врожаю в 37,3 млн т, при експорті – 30 млн т. Попередній рекорд врожаю кукурудзи в Україні встановлено в поточному сезоні – зібрано 35,2 млн т, при можливому експорті близько 29 млн т.

Покращився й прогноз врожаю ячменю у порівнянні з попереднім місяцем з 6,8 млн т до 7,6 млн т, а експорт з 3,5 до 4 млн т. Нагадаємо, поточного МР в Україні виростили 9 млн т ячменю, при можливому експорті близько 4,6 млн т.

Українська зернова асоціація щомісячно уточнюватиме прогноз збору врожаю та експорту зернових та олійних культур.

Нагадаємо, поточного 2019/2020 маркетингового року в Україні вирощено трохи більше 98 млн т зернових та олійних культур, а експорт може сягнути 60 млн т. Україна не змінює висхідного тренду останніх трьох років – збору врожаю зернових понад 90 млн т. В середньостроковій перспективі валовий врожай в Україні сягатиме 100 млн т та зростатиме.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: